Gyermekeim születése előtt is figyeltem arra, hogy egészséges és finom ételek kerüljenek az asztalunkra. Édesanyaként már fontossá vált az is, hogy pontosan tudjam, hogy mindezek milyen eredetűek. Udvarunkból igyekeztünk valódi falusi kertet kialakítani, konyhakerttel, gyümölcsössel. Egyre kevesebb élelmiszert kellett megvásárolnunk, s ahogy nőttek a gyerkőcök, tejtermékből is egyre több fogyott. Nem találtuk gyermekkorunk ízeit, minőségét. Elegünk lett a manipulált, „műanyag” sajtokból, az agyoncukrozott joghurtokból, az íztelen kefirekből.

A sikeres kezdeti próbálkozások után egyre többet akartam tudni a kézműves sajtkészítés mesterségéről. Egy sajtmestertől tanultam az alapokat, s utána a saját utamon járva elkezdtem a szakma mélységeit megismerni, elsajátítani. A receptúrák pontos kidolgozása közben a hobbiból szinte észrevétlenül lett hivatás, vállalkozás.

Mitől különlegesek és eredetiek a nálunk készült sajtok? Attól, hogy nem konyhai körülmények között, egyszerű eljárással, hanem különféle kultúrák felhasználásával, hosszú érleléssel készülnek, hogy Ön megtalálhassa a rég elfeledett ízeket termékeinkben. Ezért az élményért dolgozunk.

A sajtkészítés misztérium, varázslat, ugyanakkor fáradtságos, precizitást és kitartást igénylő munka. Állandó törődés mellett hetek, hónapok múlva érik be a „gyümölcse”.

Legyen Ön is részese ennek az élménynek minden nap, mert ezek a tejtermékek nem csak fenségesek, hanem egészségesek is!

Szakályné Kalamár Mária

Miért érdemes igazi, kézműves tejtermékeket fogyasztani?

  • A sajtműhelyben készült minden termék maximális odafigyeléssel, kézzel és hagyományos eljárással készül, tartósítószerek, adalékanyagok, ízfokozók, színezőanyagok használata nélkül.

  • A kíméletes pasztőrözés biztosítja, hogy Ön teljesen biztonságos terméket fogyaszthat, ugyanakkor az ízanyagok és a vitaminok sem károsodnak.

  • Probiotikus joghurtokkal és élőflórás kefirrel nem kell „tablettákban” szedni a hasznos mikrobákat és az immunrendszerünket támogató anyagokat.

  • A teljes tejből készült termékek önmagukban krémesek, mindenféle adalékanyag nélkül is.

  • 10 dkg érlelt sajtban több, mint 1 liter tej fehérje- és ásványi anyag tartalma van összesűrítve. Egyik legfontosabb kalciumforrásunk, bár a magnézium, cink és foszfortartalma is jelentős.

  • A sajt összetevői révén védőhatással rendelkezik a fogszuvasodással szemben.

  • Az orda és belőle készült ételek könnyen emészthetőek, alacsony zsírtartalmúak, diétás menük összeállításához elengedhetetlenek.

A tejtermékek változatossá teszik étkezésinket, egészségünkre jótékonyan hatnak, simogató, kényeztető ízükkel a lelkünket is ápolják. Minden egyes termékünk odafigyelő gondoskodással és szeretettel készül, hogy az Ön asztalára kiváló, házi ínyencségek kerüljenek. Kérjük, tekintse meg ajánlatunkat!

Megjelenésünk, szereplésünk

Cikkek, olvasnivalók


Oldal tetejére

Főoldalra