![]() |
![]() |
Gyermekeim születése előtt is figyeltem arra, hogy egészséges és finom ételek kerüljenek az asztalunkra. Édesanyaként már fontossá vált az is, hogy pontosan tudjam, hogy mindezek milyen eredetűek. Udvarunkból igyekeztünk valódi falusi kertet kialakítani, konyhakerttel, gyümölcsössel. Egyre kevesebb élelmiszert kellett megvásárolnunk, s ahogy nőttek a gyerkőcök, tejtermékből is egyre több fogyott. Nem találtuk gyermekkorunk ízeit, minőségét. Elegünk lett a manipulált, „műanyag” sajtokból, az agyoncukrozott joghurtokból, az íztelen kefirekből. A sikeres kezdeti próbálkozások után egyre többet akartam tudni a kézműves sajtkészítés mesterségéről. Egy sajtmestertől tanultam az alapokat, s utána a saját utamon járva elkezdtem a szakma mélységeit megismerni, elsajátítani. A receptúrák pontos kidolgozása közben a hobbiból szinte észrevétlenül lett hivatás, vállalkozás. Mitől különlegesek és eredetiek a nálunk készült sajtok? Attól, hogy nem konyhai körülmények között, egyszerű eljárással, hanem különféle kultúrák felhasználásával, hosszú érleléssel készülnek, hogy Ön megtalálhassa a rég elfeledett ízeket termékeinkben. Ezért az élményért dolgozunk. A sajtkészítés misztérium, varázslat, ugyanakkor fáradtságos, precizitást és kitartást igénylő munka. Állandó törődés mellett hetek, hónapok múlva érik be a „gyümölcse”. Legyen Ön is részese ennek az élménynek minden nap, mert ezek a tejtermékek nem csak fenségesek, hanem egészségesek is! Szakályné Kalamár Mária |
Miért érdemes igazi, kézműves tejtermékeket fogyasztani?
A tejtermékek változatossá teszik étkezésinket, egészségünkre jótékonyan hatnak, simogató, kényeztető ízükkel a lelkünket is ápolják. Minden egyes termékünk odafigyelő gondoskodással és szeretettel készül, hogy az Ön asztalára kiváló, házi ínyencségek kerüljenek. Kérjük, tekintse meg ajánlatunkat! |
Megjelenésünk, szereplésünk
|
|
![]() |